Bezoek de Compaan-website

Beeldbellen via Skype

Beeldbellen met de Compaan via Skype? Volg onderstaande drie stappen (slechts eenmalig nodig).   Heeft u al Skype? Sla stap 1 dan over.

Installeer Skype en creëer account

U kunt Skype downloaden voor onder meer op uw computer, tablet of mobiele telefoon.
Na de installatie krijgt u gelijk de vraag om een eigen Skype-naam te kiezen. Schrijf deze naam op, aangezien deze nodig is bij stap 3.

Accepteer gesprekken van iedereen

Open Skype en ga naar instellingen (te vinden onder het menu 'Extra'). Open het onderdeel Privacy, selecteer iedereen (onder het kopje Gesprekken accepteren van...) en klik op 'Opslaan'.

Plaats Skype-naam in het Portaal

Ga in het Portaal naar het menu Communicatie en Beeldbellen. De eerste keer zal om uw Skype-naam gevraagd worden. Vul deze in (zie stap 1) en bevestig.

De Compaan bellen via Skype...

Zorg er allereerst voor dat u op uw apparaat bij Skype bent aangemeld én dat u online bent op Skype. Ga vervolgens in het Compaan Portaal naar het menu Communicatie en Beeldbellen. Klik op de blauwe knop 'Compaan nu bellen'. Vervolgens gaat de beltoon over op de Compaan. Zodra de Compaan-gebruiker uw beeldgesprek accepteert zal u merken dat er een oproep bij Skype binnenkomt. Accepteer dit gesprek met video. U kunt nu een beeldgesprek met elkaar voeren.

Tip: Kies er na het gesprek voor om de Compaan-gebruiker als contactpersoon toe te voegen. Dit heeft namelijk tot gevolg dat de oproep vrijwel direct na het accepteren van het gesprek door de Compaan-gebruiker bij uw Skype-applicatie binnenkomt. Doet u dit niet, dan kan het tot wel 10 seconden duren voordat u de oproep ontvangt.

Veelgestelde vragen

Waar kan ik mijn Skype-naam vinden?

Hoe kan ik de Compaan-gebruiker bellen?

Hoe kan de Compaan-gebruiker zelf een beeldgesprek starten?

Wat is een uitnodiging voor beeldbellen en hoe werkt dat?

Waarom kan ik de Compaan-gebruiker niet rechtstreeks vanuit Skype bellen?

Wat gebeurt er op de Compaan nadat ik het gesprek beëindig?

Waarom duurt het vrij lang voordat het gesprek in Skype binnenkomt?

Waarom zie ik het beeld van de Compaan-gebruiker niet?

Waarom ziet de Compaan-gebruiker mijn beeld niet in het scherm?

Kan ik op meerdere apparaten zijn ingelogd op mijn Skype-account?